Zahraničie

Google dočasne deaktivuje aktuálne informácie o premávke v Izraeli

TASR, 24. októbra 2023 12:45

Spoločnosť Google doplnila, že tieto opatrenia prijala po konzultácii s miestnymi predstaviteľmi v záujme bezpečnosti obyvateľov Izraela.

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP
Londýn 24. októbra (TASR) - Informácie o dopravnej situácii a hustote premávky v Izraeli sú v aplikáciách Google Maps a Waze momentálne nedostupné. Podľa televízie Sky News to v utorok pre izraelskú spravodajskú stránku Geektime potvrdil hovorca americkej spoločnosti Google.

K odstaveniu tejto služby došlo v čase, keď sa Izrael zrejme chystá spustiť svoju vojenskú operáciu v palestínskom pásme Gazy, ktorej deklarovaným cieľom je zničenie radiálnej organizácie Hamas. Jej komandá prenikli 7. októbra do miest, dedín a kibucov na juhu Izraela a vraždili a terorizovali tam civilistov i vojakov. Okrem toho viac ako 200 ľudí odvliekli ako rukojemníkov do pásma Gazy.

Spoločnosť Google doplnila, že tieto opatrenia prijala po konzultácii s miestnymi predstaviteľmi v záujme bezpečnosti obyvateľov Izraela. Nateraz však neuviedla, či budú spomínané funkcie deaktivované aj používateľom Google Maps a Waze v pásme Gazy.

Televízia Sky News vo svojom spravodajstve pripomenula, že spoločnosť Google podnikla podobný krok aj vlani, keď po tom, ako Rusko zaútočilo na Ukrajinu, vypla tamojším obyvateľom aktualizácie o dopravnej situácii.

"Ako sme to v konfliktných situáciách urobili aj v minulosti i v reakcii na vyvíjajúcu sa situáciu v regióne sme dočasne zakázali možnosť vidieť aktuálne informácie o premávke a vyťaženosti," objasnil hovorca Google Maps, pričom dodal, že sa tak stalo v záujme bezpečia miestnych komunít.




Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 21:59

EK vyzvala platformy, aby po atentáte bojovali proti dezinformáciám
Popredný predstaviteľ Európskej komisie zaslal vo štvrtok list 23 "veľmi veľkým" platformám figurujúcim v zákone o digitálnych službách (DSA).

sk
včera 21:43

Netanjahu: Boje v Rafahu sú rozhodujúce
Izraelské sily v uplynulých dňoch vstúpili do východnej časti Rafahu v snahe prenasledovať štyri prápory hnutia Hamas, ktoré sa tam podľa nej stále zdržujú.

sk
včera 21:28

Belgický moderátor vyzval na odstránenie premiéra, vyšetrujú ho
Flámska stanica Waregem1 vo štvrtok oznámila, že moderátor bol po zmienenom "nemiestnom vyhlásení" okamžite suspendovaný.

sk

Najčítanejšie Zahraničie

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac