Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Robinsonová predviedla, že aj Kiwi môže lietať

Na snímke 17-ročná Novozélanďanka Alice Robinsonová v 2. kole obrovského slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Söldene 26. októbra 2019. FOTO TASR - Martin Baumann Foto:

Kivi je novozélandský endemit a vták, ktorý nelieta. Kiwi je zaužívaná prezývka pre novozélandských športovcov, no Robinsonová svojím sobotňajším výkonom predviedla, že aj Kiwi môže lietať.

Sölden 26. októbra (TASR) - Pozornosť Nového Zélandu sa v sobotu sústredila do Japonska na semifinále majstrovstiev sveta v ragby. Športová radosť pre túto krajinu sa však zrodila na ľadovci v Rakúsku, kde Alice Robinsonová zvíťazila v obrovskom slalome Svetového pohára alpských lyžiarok.

All Blacks prehrali s Angličanmi a prišli o možnosť získať tretí titul svetových šampiónov za sebou. Namiesto toho ich fanúšička dosiahla premiérový triumf len vo veku 17 rokov. "Pred súťažou som bola viac nadšená než nervózna, no teraz chvíľu potrvá, kým to vstrebám," povedala Robinsonová.

Lyžuje v čiernej prilbe, na kombinéze ma motívy paprade, ktorú nosia novozélandskí ragbisti na čiernych dresoch. Zápas v Jokohame sa skončil medzi prvým a druhým kolom v Söldene a na tlačovej konferencii už Robinsonová poznala výsledok: "Je to veľké sklamanie. Na jednej strane som veľmi šťastná, ale na druhej aj veľmi sklamaná. V médiách u nás doma bude dominovať ragby, veď to bolo semifinále, ale možno aspoň ja prispejem dobrou správou."

Kivi je novozélandský endemit a vták, ktorý nelieta. Kiwi je zaužívaná prezývka pre novozélandských športovcov, no Robinsonová svojím sobotňajším výkonom predviedla, že aj Kiwi môže "lietať".