Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Češka Ledecká absolvuje december na lyžiach a január na snouborde

Ester Ledecká. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročná olympijská šampiónka v super-G aj na snouborde odštartovala sezónu premiérovým triumfom v pretekoch lyžiarskeho seriálu.

Praha 9. decembra (TASR) - Češka Ester Ledecká bude vo Svetovom pohári alpských lyžiarok súťažiť aj cez víkend v St. Moritzi (14. a 15. decembra) a o týždeň neskôr vo Val d'Isere.

Dvadsaťštyriročná olympijská šampiónka v super-G aj na snouborde odštartovala sezónu premiérovým triumfom v pretekoch lyžiarskeho seriálu, keď zvíťazila v piatkovom zjazde v Lake Louise. V sobotu skončila štvrtá, v nedeľnom super-G obsadila tridsiate miesto.

"Po prvý raz v kariére nepôjde v decembri ani jedno z podujatí Svetového pohára v snoubordingu. Cez víkend vynechala paralelné preteky v ruskom Bannoje a nebude ani v Taliansku, tento týždeň v Cortine d’Ampezzo a na budúci v Carezze. Na snouborde absolvuje pravdepodobne celý január," informoval v pondelok idnes.cz. Podľa portálu získala Ledecká v Lake Louise za umiestnenia 52.500 švajčiarskych frankov, čo je viac ako za celý predchádzajúci ročník SP v snoubordingu.