Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Biatlonový šprint mužov i žien v Ruhpoldingu sa uskutoční vo štvrtok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Výnimočný stav vyhlásili v dôsledku obrovského množstva snehu, ktorý napadol v Bavorsku uplynulý týždeň.

Ruhpolding 15. januára (TASR) - Medzinárodná biatlonová únia (IBU) rozhodla o presunutí stredajšieho šprintu mužov na 10 km v rámci 5. kola Svetového pohára v nemeckom Ruhpoldingu o deň neskôr. Súťaž sa tak začne vo štvrtok o 11.00 h, o 14.30 bude nasledovať šprint žien na 7,5 km.

Mužské preteky museli organizátori preložiť pre veľké prívaly snehu a po tom, čo miestne úrady vyhlásili až do stredy výnimočný stav. "Medzinárodná biatlonová únia spolu s organizačnou komisiou v Ruhpoldingu veria, že sa všetky plánované súťaže môžu uskutočniť v aréne Chiemgau v Ruhpoldingu. Časový harmonogram pretekov sa však musí prispôsobiť situácii v okrese Traunstein. Momentálne je šprint mužov naplánovaný na štvrtok o 11.00 h pred ženským šprintom," povedal riaditeľ IBU pre preteky SP Borut Nunar pre oficiálnu stránku únie.

Výnimočný stav vyhlásili v dôsledku obrovského množstva snehu, ktorý napadol v Bavorsku uplynulý týždeň. Trvať by mal najmenej do stredy. "Bezpečnosť ľudí je pre nás absolútnou prioritou," citovala agentúra DPA zo stanoviska regionálneho úradu.

Organizátori v bavorskom zimnom stredisku dúfajú, že sa im podarí súťaž usporiadať do konca týždňa v náhradnom termíne. Situáciu v biatlonovej Chiemgau Arene komplikuje fakt, že všetku tamojšiu ťažkú techniku použili v iných oblastiach. Pri organizácii podujatia SP neboli nasadení ani pomocníci z radov vojska či záchranných zložiek. Organizátori zrušili aj utorkové slávnostné otvorenie podujatia.

Na piatok a sobotu sú naplánované štafety mužov a žien a na nedeľu preteky s hromadným štartom.