Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Žilinský kraj

Mestskí policajti v Liptovskom Mikuláši nosia nové uniformy a barety

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Nová uniforma pozostáva z nohavíc, trička s krátkym a dlhým rukávom, zimnej a letnej obuvi, bundy, baretu, zimnej čiapky, šiltovky a stehenného puzdra.

Liptovský Mikuláš 2. apríla (TASR) - Liptovskomikulášski mestskí policajti nosia od apríla nové modré maskáčové uniformy a barety. Vzhľad pracovných uniforiem sa zmenil po viac ako 20 rokoch, využívať ich budú najmä členovia zásahovej jednotky. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Pri výbere sa náčelník Stanislav Bargel inšpiroval pozitívnymi skúsenosťami z iných slovenských miest. "Pôvodné uniformy už nevyhovovali požiadavkám modernej doby na výkon policajtov, nové sú odolnejšie a pohodlnejšie. Navyše predchádzajúce uniformy boli šité pre každého na mieru, tieto maskáčové sú štandardizované, takže nám ich dodávateľ vie doručiť do pár dní od objednávky. A sú podstatne lacnejšie," vysvetlil Bargel.

Nová uniforma pozostáva z nohavíc, trička s krátkym a dlhým rukávom, zimnej a letnej obuvi, bundy, baretu, zimnej čiapky, šiltovky a stehenného puzdra. Nosiť ju budú prevažne policajti vo výkone služby, v uliciach však verejnosť môže naďalej stretnúť aj príslušníkov v pôvodných modrých uniformách. Tí zvyčajne zabezpečujú vnútorný chod mestskej polície a prevenciu.

V súvislosti so zmenou dizajnu uniforiem pristúpila liptovskomikulášska mestská polícia aj k zmene hodnostných označení podľa odslúžených rokov a špecializácie.