Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

V Západných Tatrách sa zranili traja zahraniční turisti

Ilustračné foto.

Počas transportu turistu z chaty zastavili záchranárske vozidlo ďalší dvaja ľudia, ktorí utrpeli úraz.

Zuberec 11. augusta (TASR) - Poranenie tváre následkom pádu utrpel v nedeľu podvečer pri Ťatliakovej chate v Západných Tatrách poľský turista. Mužovi pomáhali horskí záchranári, ktorých počas zásahu zastavili ďalší zahraniční turisti s poraneniami po páde na korčuliach.

"Turista zišiel na chatu, odkiaľ ho záchranári Horskej záchrannej služby po ošetrení transportovali terénnym vozidlom k domu HZS na Zverovke, odkiaľ pokračoval samostatne," informovala HZS na svojej internetovej stránke.

Počas transportu turistu z chaty zastavili záchranárske vozidlo ďalší dvaja ľudia, ktorí utrpeli úraz. "Štyridsaťšesťročný Poliak spolu s 32-ročnou Ukrajinkou sa rozhodli po asfaltovej ceste v doline zísť na korčuliach. Tento zámer skončil pádom, pričom Poliak utrpel mnohopočetné odreniny tela a Ukrajinka si spôsobila poranenie hornej končatiny a kostrče," priblížili horskí záchranári.

Po transportovaní do domu HZS na Zverovke a ošetrení zranení pokračovali turisti na vlastnú žiadosť samostatne s odporúčaním návštevy nemocničného zariadenia.