Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Žilinský kraj

Hasiči pokračujú v likvidácii požiaru v Gaderskej doline

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hasiči z Leteckej hasičskej záchrany zhodili v piatok (19. 10.) na požiarisko 75.000 litrov vody, v sobotu sa k vrtuľníku letky Ministerstva vnútra SR pridá aj vrtuľník letky Ministerstva obrany SR.

Blatnica 20. októbra (TASR) – Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) pokračujú v likvidovaní požiaru lístia a koreňového systému v Gaderskej doline v katastri obce Blatnica v Martinskom okrese.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová, požiar vypukol ešte vo štvrtok (18. 10.) večer a rozšíril sa vo veľmi nedostupnom teréne, v ktorom hasiči hasia pomocou genfovakov, pracovného náradia a vrtuľníka.

Hasiči z Leteckej hasičskej záchrany zhodili v piatok (19. 10.) na požiarisko 75.000 litrov vody, v sobotu sa k vrtuľníku letky Ministerstva vnútra SR pridá aj vrtuľník letky Ministerstva obrany SR. Momentálne je na mieste takmer 40 hasičov z Modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnon prostredí a príslušníci z hasičskej stanice v Martine, ktorí sa požiar snažia dostať pod kontrolu.