Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Poistenci Unionu majú nadštandardné výhody v NsP v Brezne

Foto:

Plná čakáreň, zbytočná nervozita, či nekonečne dlhé čakanie. Návšteva mnohých zdravotníckych zariadení so sebou prináša dlhé hodiny strávené v čakárni.

Brezno 6. augusta (OTS) - Je všeobecne známe, že väčšina z nás je veľmi nespokojná s tým, že v nemocničných čakárňach trávime príliš veľa času. Od začiatku augusta majú poistenci Union zdravotnej poisťovne už aj v Nemocnici s poliklinikou v Brezne možnosť využiť „extra ordinačnú hodinu“.

„Chceme, aby mali naši poistenci čo najlepší a najrýchlejší prístup k lekárom a vyšetreniam. A preto sme aj v Brezne zaviedli pre našich poistencov „extra ordinačnú hodinu“. To znamená, že vo vybraných ambulanciách majú naši poistenci navyše vyhradenú jednu ordinačnú hodinu týždenne,“ uviedla Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne. Ako ďalej dodala, od 1. augusta môžu poistenci Unionu takúto možnosť využiť v gastroenterologickej, psychiatrickej, psychologickej, kardiologickej ambulancii, či v ambulanciách fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Ich presný zoznam, ako aj ordinačnú hodinu, ktorú majú naši poistenci vyhradenú, poskytne záujemcom callcentrum, alebo priamo Nemocnica s poliklinikou v Brezne.

„Naša nemocnica víta užšiu možnosť spolupráce s Union zdravotnou poisťovňou. Veríme, že spolupráca prinesie pre našich pacientov - poistencov Unionu okrem kvalitnej zdravotnej starostlivosti aj rôzne ďalšie benefity, ktorých výsledkom bude väčšia spokojnosť pacientov. Teší nás predovšetkým ústretová a priateľská komunikácia s vedením Unionu, ktorá nám umožňuje informovať poisťovňu o problémoch a potrebách nemocnice a jej pacientov, a tak nachádzať spoločné riešenia ako poskytovať pacientom kvalitnú, efektívnu a časovo dostupnú zdravotnú starostlivosť a služby s ňou súvisiace, a to pri zachovaní vyrovnaného hospodárenia našej nemocnice, ktorá je neziskovou organizáciou poskytujúcou všeobecne prospešné služby,“ uviedol riaditeľ Nemocnice s poliklinikou Brezno, n.o. Ing. Jaroslav Mačejovský.

Breznianska nemocnica len nedávno získala na Európskom kongrese v Miláne medzinárodné ocenenie ESO Angels Awards, ktoré udeľujú za príkladnú starostlivosť o pacientov po porážke. V liečbe cievnej mozgovej príhody sa tak nemocnica v Brezne dostala na úroveň najlepších zariadení na svete a pôrodnica patrí medzi najlepšie na Slovensku.

Okrem Nemocnice s poliklinikou v Brezne, majú poistenci Union zdravotnej poisťovne možnosť využiť „extra ordinačné hodiny“ aj v Košiciach v Poliklinike Centrum, v Poliklinike Terasa a v zariadení mikrochirurgie oka 3F, v Nemocnici Košice-Šaca, v Agel Clinic Bratislava, ako aj v nemocniciach vo Zvolene, v Krompachoch a v Leviciach.

Union zdravotná poisťovňa má v mnohých prípadoch zazmluvnených lekárov-špecialistov nad rámec normatívov verejnej minimálnej siete a špecialisti majú aj takzvané bezlimitné prostredie. Zároveň Union zdravotná poisťovňa neustále rozširuje zmluvnú sieť poskytovateľov a každoročne navyšuje zdroje vynakladané na špecializovanú ambulantnú starostlivosť.