Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Vo Francúzsku sa zrútil most: Dvaja mŕtvi a piati sú zranení

V juhozápadnom Francúzsku sa zrútil v pondelok 18. novembra 2019 visutý most cez rieku Tarn, ktorý spájal mestá Mirepoix-sur-Tarn a Bessieres. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Kovový visutý most spájal mestá Mirepoix-sur-Tarn a Bessieres, ktoré ležia približne 30 kilometrov severne od Toulouse.

Paríž 18. novembra (TASR) - Dievča vo veku 15 rokov a vodič kamióna prišli v pondelok o život pri zrútení cestného mosta na juhozápade Francúzska, informovala agentúra AP.

Kovový visutý most spájal mestá Mirepoix-sur-Tarn a Bessieres, ktoré ležia približne 30 kilometrov severne od Toulouse. Zrútil sa krátko po 08.15 h SEČ z 19-metrovej výšky do rieky Tarn.

Svedkom nešťastia sa podľa miestnej prokuratúry podarilo zachrániť matku dievčaťa, ktoré prišlo o život. Obe cestovali v aute, ktoré po zrútení mosta skončilo v rieke.

Starosta obce Mirepoix-sur-Tarn Eric Oget neskôr v televízii oznámil, že našli aj mŕtve telo vodiča kamióna, ktorý sa tiež zrútil do rieky. Vodičovo telo museli z vozidla vyslobodzovať.

Ďalších päť ľudí vrátane dvoch hasičov utrpelo zranenia. Príčiny zrútenia mosta úrady vyšetrujú.

Most bol postavený v roku 1935 a v roku 2003 na ňom prebiehali opravárenské práce. Portál France Info uviedol, že posledná štátnym úradom vykonaná inšpekcia mostnej konštrukcie sa uskutočnila v roku 2017, pričom sa nenašli žiadne nedostatky. Starosta potvrdil, že most bol v dobrom stave.