Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Rusko v apríli odpálilo na Ukrajinu viac ako 300 rakiet

Táto fotografia prevzatá z videa z dronu poskytnutého ukrajinskou hliadkovou políciou ukazuje devastáciu východoukrajinského mesta, pondelok 29. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Moskva počas jari zintenzívnila útoky na ukrajinskú civilnú a energetickú infraštruktúru v čase, keď Kyjev čakal na dodávky dôležitej pomoci od svojich spojencov.

Kyjev 2. mája (TASR) - Pri aprílových útokoch na Ukrajinu použilo Rusko viac ako 300 rakiet, približne 300 dronov iránskej výroby Šáhid a viac ako 3200 navádzaných bômb. Uviedol to vo štvrtok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, píše TASR podľa správy agentúry Reuters.

"Tento teror môže zastaviť len sila – sila našich ľudí, sila jednoty sveta, sila tlaku na Rusko, sila systémov protivzdušnej obrany poskytnutých Ukrajine, sila našich vojakov, ktorí držia frontovú líniu," napísal Zelenskyj na platforme Telegram.

Moskva počas jari zintenzívnila útoky na ukrajinskú civilnú a energetickú infraštruktúru v čase, keď Kyjev čakal na dodávky dôležitej pomoci od svojich spojencov. Moskva však tvrdí, že na Ukrajine útočí len na legitímne vojenské ciele.

Ukrajinská armáda v uplynulých mesiacoch trpela nedostatkom munície, zatiaľ čo početnejšie a muníciou lepšie vyzbrojené ruské sily prevzali iniciatívu na fronte a zaznamenali územné zisky.