Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Putin je po stretnutí so Zelenským spokojný

KK42 Paríž - Francúzsky prezident Emmanuel Macron (uprostred), ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prichádzajú na pracovné zasadnutie 9. decembra 2019 v Elyzejskom paláci v Paríži. Situáciou na východe Ukrajiny sa bude v pondelok zaoberal summit lídrov normandskej štvorky (Ukrajina, Rusko, Nemecko, Francúzsko), ktorý hostil francúzsky prezident Emmanuel Macron. Foto: FOTO TASR/AP

Prvé dvojstranné rozhovory oboch lídrov, ktorí doposiaľ spolu len telefonovali, ale nikdy sa nestretli osobne, sa začali po skončení summitu normandskej štvorky.

Paríž 9. decembra (TASR) - Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že jeho prvé dvojstranné rozhovory s ukrajinským lídrom Volodymyrom Zelenským, ktoré sa konali v pondelok v Paríži, dopadli dobre. Informovala o tom agentúra Interfax.

"Dobre, som spokojný," odpovedal ruský prezident na otázku novinárov, ako dopadlo stretnutie s jeho ukrajinským náprotivkom.

Prvé dvojstranné rozhovory oboch lídrov, ktorí doposiaľ spolu len telefonovali, ale nikdy sa nestretli osobne, sa začali po skončení summitu normandskej štvorky, na ktorom sa okrem Putina a Zelenského zúčastnili aj francúzsky prezident Emmanuel Macron a nemecká kancelárka Angela Merkelová.