Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Pri zrážke dvoch vrtuľníkov zahynulo 13 francúzskych vojakov

Na archívnej snímke z 19. mája 2017 francúzsky vojak stojí vo vojenskej helikoptére počas návštevy francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý sa stretol v Mali s vojakmi. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie Elyzejského paláca. UPOZORNENIE: Správu aktualizujeme.

Bamako 26. novembra (TASR) - Trinásť francúzskych vojakov prišlo o život pri zrážke dvoch vrtuľníkov v Mali. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie Elyzejského paláca.

K zrážke došlo v pondelok večer počas akcie na severe tejto africkej krajiny, kde vojaci v rámci protiteroristickej operácie zasahovali proti džihádistickým bojovníkom, ktorí v minulých týždňoch podnikli v tejto oblasti sériu útokov.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyjadril "hlboký smútok" nad touto správou a vyjadril podporu francúzskej armáde. Podľa agentúry AP tiež vyzdvihol "statočnosť" francúzskych vojakov bojujúcich proti pretrvávajúcej hrozbe zo strany islamistov v tomto regióne.

Približne 4000 francúzskych vojakov pôsobí v Mali v rámci operácie Barkhane, ktorej hlavnou úlohou je boj proti extrémistickým skupinám v africkom regióne Sahel.