Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Jeden zo zranených vojakov z nehody konvoja na diaľnici M7 zomrel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa polície Fejérskej župy na diaľnici M7 na 64. kilometri v smere na Balaton sa zrazilo šesť vozidiel.

Budapešť 26. augusta (TASR) - Jeden zo šiestich vojakov, ktorí sa zranili v pondelok pri nehode vojenského konvoja na maďarskej diaľnici M7 pri meste Székesfehérvár, zraneniam podľahol. Informoval o tom v Budapešti minister obrany Tibor Benkő.

Podľa internetového vydania týždenníka Heti Világgazdaság šéf rezortu povedal, že z piatich zranených utrpel jeden vážne poranenia, avšak jeho stav je stabilizovaný. Minister vyjadril pozostalým zosnulého vojaka sústrasť a oznámil, že nariadil vyšetrenie okolností prípadu.

Náčelník generálneho štábu maďarských ozbrojených síl Ferenc Korom dodal, že interné vyšetrovanie bude preverovať aj dodržiavanie špeciálnych okolností a pravidiel. Príslušné orgány na to majú podľa jeho slov 30 dní.

Konvoj pozostávajúci z nákladných vozidiel maďarskej armády smeroval na cvičenie z Hódmezővásárhelyu k vojenskému výcvikovému priestoru Veszprém Újmajor.

Podľa polície Fejérskej župy na diaľnici M7 na 64. kilometri v smere na Balaton sa zrazilo šesť vozidiel. Civilné auto účastníkom nehody nebolo.

Dvoch zranených z miesta havárie previezli vrtuľníkom do vojenskej nemocnice a štyroch do nemocnice v Székesfehérvári.