Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Predbežný zoznam nezvestných po hurikáne Dorian obsahuje 2500 mien

Starší muž leží v poľnej nemocnici samaritánov po prehnaní hurikánu Dorian v meste Freeport na Bahamách 10. septembra 2019. Príslušníci nemeckej a holandskej námornej pechoty odcestovali na humanitárnu misiu na Bahamy, ktoré minulý týždeň zasiahol ničivý hurikán Dorian. Foto: TASR/AP

Hovorca vládneho úradu pre krízové situácie Carl Smith uviedol, že podľa jeho očakávania sa tento predbežný zoznam skráti, keď ho prekontrolujú.

Freeport 11. septembra (TASR) - Na karibskom súostroví Bahamy je po vyčíňaní hurikánu Dorian nezvestných 2500 ľudí. Mená uvedené na predbežnom zozname nezvestných však ešte treba preveriť, teda porovnať so zoznamami ľudí evakuovaných zo zničených ostrovov alebo ubytovaných v dočasných príbytkoch.

Informovala o tom v stredu tlačová agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie bahamskej vlády.

Hovorca vládneho úradu pre krízové situácie Carl Smith uviedol, že podľa jeho očakávania sa tento predbežný zoznam skráti, keď ho prekontrolujú.

Dorian ako hurikán piatej kategórie pred vyše týždňom zničil tisíce domov na bahamských ostrovoch Grand Bahama a Abaco, ktoré boli prírodným živlom najviac zasiahnuté. Počet obetí na životoch je stanovený na 50, ale podľa predpokladov sa ešte zvýši. Pátracie a záchranné čaty totiž stále prehľadávajú trosky.

Elektrinu už obnovili na väčšine ostrova Grand Bahama, ale podľa slov Smitha elektrická infraštruktúra v oblasti Marsh Harbour, najväčšieho mesta na ostrove Abaco, je zničená.