Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Päť japonských inžinierov prežilo pokus o atentát v Pakistane

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale pravdepodobným podozrivým je menšia separatistická skupina patriaca pod pakistanskú odnož Talibanu.

Karáči 19. apríla (TASR) - Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky, ktorá prevážala piatich japonských zamestnancov miestnej automobilky. Japonskí zamestnanci vyviazli bez zranení, výbuch však zranil troch okoloidúcich, uviedla polícia. TASR informuje na základe správ agentúr AP a Reuters.

Dodávka smerovala do priemyselnej zóny, kde japonskí inžinieri pracovali pre pakistanskú pobočku firmy Suzuki Motors, skonštatoval šéf miestnej polície. Zároveň uviedol, že policajti, ktorí auto sprevádzali zastrelili spolupáchateľa samovražedného atentátnika, ktorý začal na dodávku strieľať.

Polícia sprevádzala dodávku s Japoncami pre zvýšené riziko možných útokoch na zahraničných pracovníkov v Pakistane. K útoku sa vyjadril aj pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf, ktorý atentát odsúdil a pochválil prácu policajných jednotiek.

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale pravdepodobným podozrivým je menšia separatistická skupina patriaca pod pakistanskú odnož Talibanu, udáva agentúra AP.

Koncom marca pri samovražednom bombovom útoku v severozápadnom Pakistane zahynuli piatich čínski občania, ktorí pracovali pri výstavbe elektrárne. Atentátnik vrazil do ich auta svojim autom naloženým výbušninami.