Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Páchateľa útoku z Londýna pochovali v Kašmíre

Zábery z útoku v Londýne. Foto: TASR/AP

Miestne úrady prevoz tela ani konanie pohrebu oficiálne nepotvrdili.

Islamabad 6. decembra (TASR) - Páchateľa novembrového útoku nožom na jednom z londýnskych mostov, pri ktorom zahynuli dvaja ľudia a traja utrpeli zranenia, pochovali v piatok v pakistanskej časti Kašmíru. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

V okolí mosta London Bridge útočil 28-ročný Usman Khan, ktorého krátko následne zastrelili zasahujúci policajti. K útoku z 29. novembra sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS), ktorá označila Khana za svojho bojovníka.

Lekári podľa agentúry AP v piatok oznámili, že tri osoby, ktoré pri útoku utrpeli vážne zranenia, sa úspešne zotavujú a že ich už prepustili z nemocnice do domáceho ošetrenia.

Usmana Khana v tichosti pochovali v piatok v dedine Kadžlání ležiacej v odľahlej oblasti Pakistanom kontrolovanej časti rozdeleného regiónu Kašmír. Jeho telo niekoľko hodín predtým doviezlo z Británie lietadlo, ktoré pristálo v pakistanskej metropole Islamabad.

Miestne úrady prevoz tela ani konanie pohrebu oficiálne nepotvrdili.

Khana pred niekoľkými rokmi odsúdili v Británii za teroristickú trestnú činnosť. Vlani ho však po odpykaní časti väzenského trestu podmienečne prepustili.

Pri útoku z 29. novembra prišli o život dvaja absolventi univerzity v Cambridge Saskia Jonesová (23) a Jack Merritt (25). Khan ich napadol počas konferencie, ktorá sa konala v blízkosti London Bridge. Potom bežal na most, kde ho najprv premohli okoloidúci a potom zastrelili policajti.