Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Po streľbe na škole v Kalifornii zadržali podozrivého študenta

Najmenej sedem ľudí utrpelo vo štvrtok zranenia v súvislosti so streľbou, ku ktorej došlo na jednej zo škôl v južnej časti amerického štátu Kalifornia. Foto: TASR/AP

Miestom incidentu je stredná škola v štvrti Saugus mesta Santa Clarita na severozápadnom okraji aglomerácie Los Angeles.

Los Angeles 14. novembra (TASR) - Orgány v americkom štáte Kalifornia "vzali do väzby" osobu podozrivú zo streľby na strednej škole v meste Santa Clarita severozápadne od Los Angeles, ktorá si podľa najnovších údajov vyžiadala jedného mŕtveho a niekoľko zranených. Tlačová agentúra AP to uviedla s odvolaním sa na vyjadrenie okresného šerifa a miestnej nemocnice.

Šerif Alex Villanueva pre rozhlasovú stanicu KNX povedal, že predpokladaným strelcom je študent a nachádza sa medzi zranenými, ktorých previezli do nemocnice. Úrad šerifa predtým na Twitteri informoval, že v areáli školy sa pohyboval podozrivý muž v čiernom oblečení.



Miestna Nemocnica Henryho Maya Newhalla medzitým oznámila, že v súvislosti so streľbou prijala štyroch pacientov, z ktorých jedno dievča svojim zraneniam podľahlo. Dvaja chlapci sú v kritickom stave, zatiaľ čo stav ďalšieho chlapca je "dobrý".

Miestom incidentu je stredná škola v štvrti Saugus mesta Santa Clarita na severozápadnom okraji aglomerácie Los Angeles. Sauguskú strednú školu, ako aj ďalšie školy v okolí uviedli v súvislosti so streľbou do uzatvoreného režimu.

Podľa predošlých správ hlásili po streľbe najmenej sedem zranených, pričom nebolo jasné, či boli postrelení alebo utrpeli iné zranenia. Spomínaná nemocnica však následne uviedla, že prijala dve zranené osoby a ďalšie tri sú na ceste. Miestna policajná stanica mala takisto informácie o "približne piatich ošetrovaných obetiach".

Hovorca Bieleho domu Judd Deere vyhlásil, že správy o štvrtkovom incidente v Kalifornii sleduje aj prezident Donald Trump.