Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Medvedev verí, že sa viac krajín zapojí do protiteroristickej databázy

Ruský premiér Dmitrij Medvedev, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dúfame, že iniciatíva, ktorú v uplynulých rokoch predložilo Rusko a ktorá bola na summite (ASEAN) schválená, pomôže posilniť spoločnú snahu bojovať s novými výzvami a hrozbami, povedal ruský premiér.

Bangkok 4. novembra (TASR) - Moskva očakáva, že do protiteroristickej databázy, ktorú iniciovalo Rusko, sa pridá ešte viac krajín sveta. V pondelok to počas 14. summitu Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v thajskej metropole Bangkok povedal ruský premiér Dmitrij Medvedev, píše agentúra TASS.

"Dúfame, že iniciatíva, ktorú v uplynulých rokoch predložilo Rusko a ktorá bola na summite (ASEAN) schválená, pomôže posilniť spoločnú snahu bojovať s novými výzvami a hrozbami," povedal ruský premiér.

Medvedev v tejto súvislosti upozornil "na rastúci počet krajín, ktoré sa k ruskej databáze medzinárodného boja proti terorizmu pripájajú".

K databáze sa podľa jeho slov pripojilo "47 spravodajských agentúr z 36 krajín". "Dúfame, že počet účastníkov bude naďalej rásť," dodal. Pokračoval, že tieto spravodajské služby spolupracovali s medzinárodnými organizáciami bojujúcimi proti terorizmus.