Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Malta zachránila tehotnú migrantku, ktorej hrozil potrat

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Migranti vyslali núdzový signál na horúcu záchrannú linku Alarm Phone, riadenú dobrovoľníkmi v oblasti Stredozemného mora.

Valletta 18. septembra (TASR) - Malta zachránila 45 migrantov v nebezpečenstve, keď sa pokúšali preplaviť cez Stredozemné more. Letecky previezla do pôrodnice tehotnú ženu, ktorej hrozil spontánny potrat. V stredu o tom informovali maltské úrady, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AFP.

Migranti vyslali núdzový signál na horúcu záchrannú linku Alarm Phone, riadenú dobrovoľníkmi v oblasti Stredozemného mora. Migranti uviedli, že ich drevený čln sa po dvoch dňoch na mori dostal do ťažkostí.

"Jedna tehotná žena krváca a možno o dieťa príde," citovala horúca linka migrantov na Twitteri. Dodala, že ľuďom v člne, vrátane detí, sa minula voda.

Malta vysvetlila, že situáciu monitorovala a po niekoľkých hodinách súhlasila so záchranou migrantov.

"Migrantov premiestnili na hliadkovací čln a už sú na ceste na Maltu," oznámila hovorkyňa pobrežnej stráže, ktorá si neželala byť menovaná.

Tehotnú ženu "previezli vrtuľníkom", dodala hovorkyňa, ale odmietla sa vyjadriť k zdravotnému stavu migrantky.

Linka Alarm Phone tiež uviedla, že išlo o druhý incident s člnom pri pobreží Tuniska za posledné dva dni.

Taliansko a Malta sa často sťažujú, že sa musia postarať o migrantov plaviacich sa do Európy zo severnej Afriky, keďže sú prvými krajinami, do ktorých migranti väčšinou dorazia.