Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Incident so sanitkou v Osle nesúvisí s terorizmom

Sanitka zrazila starší pár i ženu so športovým kočíkom, v ktorom boli sedemmesačné dvojčatá. Foto: TASR/AP

Sanitka zrazila starší pár i ženu so športovým kočíkom, v ktorom boli sedemmesačné dvojčatá. Všetci utrpeli ľahšie zranenia a previezli ich do nemocnice.

Oslo 23. októbra (TASR) - Nórska polícia v utorok oznámila, že v zatkla muža aj ženu v spojitosti s krádežou sanitky, ktorá v hlavnom meste Oslo vrazila do niekoľkých ľudí a spôsobila im ľahšie zranenia. Informovala o tom agentúra DPA.

Podozrivý muž je podľa polície 32-ročný Nór. V čase zatknutia sa stále nachádzal v sanitke a je podozrivý z pokusu o vraždu. Vo vozidle sa našla brokovnica a poloautomatická zbraň, ako aj značné množstvo drog. Podľa jednej z teórii, ktorú polícia preveruje, dvojica prepravovala drogy.

Žena vo veku 25 rokov je tiež nórska občianka. Zatkli ju v neďalekom obchode a je podozrivá z nelegálnej manipulácie so strelnými zbraňami. V čase zatknutia bola podľa polície pod vplyvom drog. Polícia vyšetruje zázemie oboch zatknutých vrátane informácií o tom, že sú prepojení s pravicovou scénou.

Pri incidente nikto neutrpel vážnejšie zranenia a takisto zatiaľ nie sú náznaky toho, že by bol spojený s terorizmom, napísala polícia na Twitteri. Erik Hestvik, ktorý velil policajnej operácii, povedal, že obaja zadržaní majú záznam v trestnom registri.

Sanitka zrazila starší pár i ženu so športovým kočíkom, v ktorom boli sedemmesačné dvojčatá. Všetci utrpeli ľahšie zranenia a previezli ich do nemocnice. Polícii sa vozidlo podarilo vystopovať pomocou GPS.