Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Chrípka vo Viedni je na ústupe

Ilustračné foto Foto: TASR

Komplikácie spojené s ochoreniami chrípkového alebo vírusového charakteru, vrátane zápalov pľúc, hrozili hlavne koncom januára a v prvých februárových týždňoch.

Viedeň 14. marca (TASR) - Po niekoľkých týždňoch dramatického nárast pacientov s ochoreniami chrípkového charakteru sa situácia v rakúskej metropole Viedeň zlepšila a počet nových prípadov má už klesajúcu tendenciu.

V týždni od 27. februára zaznamenali v rakúskom hlavnom meste ešte 15.200 nových prípadov, o týždeň neskôr to bolo už "iba" 12.700 nových ochorení, informovala dnes agentúra APA.

Kým vlani sa väčšina pacientov infikovala kmeňom tzv. prasacej chrípky A(H1N1), v tomto roku sa vo väčšine prípadov zistila u chorých prítomnosť kmeňa A(H3N2).

Vlani dala chrípka o sebe vedieť v Rakúsku podstatne skôr, tohtoročný termín jej zvýšenej aktivity považujú aj experti za veľmi neskorý. Nič to však nemení na fakte, že komplikácie spojené s ochoreniami chrípkového alebo vírusového charakteru, vrátane zápalov pľúc, hrozili hlavne koncom januára a v prvých februárových týždňoch veľkému počtu pacientov.