Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Atletika

Volko skončil na 5. mieste časom 6,60, do finále nepostúpil

Slovenský atlét Ján Volko (uprostred) počas záverečného siedmeho rozbehu na 60 metrov na halových majstrovstvách sveta v Glasgowe v piatok 1. marca 2024. Foto: TASR/AP

Volko dosiahol iba o jedinú stotinu sekundy horší čas ako v rozbehu, v ktorom predviedol najlepší výkon sezóny.

Glasgow 1. marca (TASR) - Slovenský atlét Ján Volko sa neprebojoval medzi najlepšiu osmičku do finále behu na 60 m na halových MS v Glasgowe. V druhom piatkovom semifinále zabehol 6,60 s a obsadil 5. priečku. V konečnom hodnotení mu patrila 13. pozícia, posledný postupový čas mal hodnotu 6,56.

Volko dosiahol iba o jedinú stotinu sekundy horší čas ako v rozbehu, v ktorom predviedol najlepší výkon sezóny. O jeho účasti v semifinále sa objavili pochybnosti, keď v rozcvičke po rozbehu pocítil bolesť v lýtku. Štartovať sa rozhodol na poslednú chvíľu. Za 2. miestom a priamym postupom zaostal napokon o osem stotín sekundy.

Volko dosiahol pri svojej štvrtej účasti na halových MS druhý najlepší výsledok. Vyššie v celkovej klasifikácii bol iba v Birminghame 2018, vtedy vo finále ako najlepší Európan obsadil 6. priečku. "Vzhľadom na to, čo tomu predchádzalo, som maximálne spokojný. Dve hodiny pred štartom som netušil, či budem štartovať. Napokon som bežal a nebolo to úplne múdre rozhodnutie. Určite ma za to čaká aj kritika. Nejako som to však zvládol aj s podporou môjho tímu, za čo veľmi ďakujem. Čas beriem všetkými desiatimi," povedal Volko v rozhovore pre Českú televíziu.




Halové MS v Glasgowe - semifinále:

MUŽI

60 m - II. semifinále: 1. Akeem Blake (Jam.) 6,51 s, 2. Emmanuel Eseme (Kam.) 6,52, 3. Mario Burke (Barbados) 6,57, ..., 5. Ján VOLKO (SR) 6,60