Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Francúzska vytrvalkyňa Calvinová dostala štvorročný dištanc

Francúzska vytrvalkyňa Clemence Calvinová reaguje na dopingové obvinenia zo strany Francúzskej antidopingovej agentúry (AFLD) na tlačovej konferencii v Paríži v stredu 10. apríla 2019. Držiteľka strieborných medailí v behu na 10.000 m z ME 2014 v Zürichu a v maratóne z ME 2018 v Berlíne sa bude môcť zúčastniť na parížskom maratóne. AFLD v stredu zakázala Calvinovej činnosť za marcové odmietnutie dopingového testu v Maroku. Francúzsky najvyšší súd však v piatok 12. apríla vydal mimoriadne vyhlásenie, v ktorom Calvinovej zrušil dočasný zákaz činnosti. AFLD je tiež povinná ju odškodniť sumou 3000 eur, informovala agentúra AP. Foto: TASR/AP

Strieborná medailistka z ME 2018 v maratóne obvinenia odmieta a proti verdiktu Francúzskej antidopingovej agentúry sa odvolala.

Paríž 11. decembra (TASR) - Francúzska bežkyňa Clemence Calvinová dostala štvorročný zákaz činnosti. Dvadsaťdeväťročnú vytrvalkyňu potrestali za to, že sa v marci tohto roka v marockom Marrákeši vyhla dopingovej kontrole. Strieborná medailistka z ME 2018 v maratóne obvinenia odmieta a proti verdiktu Francúzskej antidopingovej agentúry sa odvolala. Informovala agentúra AFP.