Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V upravenom rozpočte mesta Trnava je aj nákup elektromobilov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

V príjmovej časti rozpočtu sa zvýšili celkové príjmy o 1,462 milióna eur, bežné príjmy sa zvýšili o 2 milióny eur, kapitálové príjmy sa znížili o 545.665 eur.

Trnava 22. októbra (TASR) - Polročné plnenie rozpočtu mesta Trnava v bežných príjmoch predstavuje 51 percent ročného rozpočtu a v bežných výdavkoch 48 percent ročného rozpočtu. Vyplynulo to z materiálu na utorkové rokovanie mestského zastupiteľstva. Poslanci na ňom chválili v poradí už druhú tohtoročnú aktualizáciu, vrátane použitia prostriedkov rezervného fondu.

V príjmovej časti rozpočtu sa zvýšili celkové príjmy o 1,462 milióna eur, bežné príjmy sa zvýšili o 2 milióny eur, kapitálové príjmy sa znížili o 545.665 eur. Vo výdavkovej časti boli upravené viaceré programy, pričom celkové výdaje sa zvýšili o 1,462 milióna eur.

Poslanci schválili použitie rezervného fondu vo výške viac ako 10 miliónov eur, pričom zelenú dali vyššej podpore oprave miestnych komunikácií, viacerým projektovým dokumentáciám - na Ružový park, Námestie SNP, športové haly, tiež na realizáciu tzv. archeoparku za Bazilikou sv. Mikuláša, bytových náhrad pre reštituentov i opravu mestského opevnenia medzi ulicami Jerichová a Hornopotočná. Ušetrené peniaze z opravy Kukučínovej ulice pôjdu na návrh viceprimátora Tibora Pekarčíka na obnovu vozového parku radnice, nákup nových elektromobilov.