Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

VIDEO:V Pezinku chodili dopoludnia k volebným urnám najmä starší ľudia

Voliči hlasujú v komunálnych voľbách. Foto: TASR Michal Svítok

Účasť voličov zatiaľ odhadujú vyššiu ako v predchádzajúcich voľbách.

Bratislava 10. novembra (TASR) – V meste Pezinok prebiehajú komunálne voľby zatiaľ bezproblémovo. Účasť voličov bola vyššia predovšetkým ráno, voliť prichádzala najmä staršia generácia. Popoludní už chodia obyvatelia voliť priebežne, očakávajú sa hlavne mladí voliči. Pre TASR to povedal Peter Vlasák z Mestského úradu v Pezinku.



"Nemáme hlásené žiadne komplikácie. Sú posilnené aj policajné hliadky, ktoré chodia kontrolovať, či je všetko v poriadku," skonštatoval. Účasť voličov zatiaľ odhaduje vyššiu ako v predchádzajúcich voľbách. Vo volebnej miestnosti na pezinskom mestskom úrade volil aj prvovolič Lukáš. Svoje prvé voľby hodnotí ako veľký stres a chaos. "Mal som problém zorientovať sa spomedzi tých všetkých kandidátov, koho voliť, kto je ten správny. Niečo som si naštudoval na internete, ale nechal som si poradiť najmä od rodičov. Tiež som nevedel, ako správne voliť, ale všetko mi vysvetlili. Mám však dobrý pocit, že som sa na voľbách zúčastnil," popísal pre TASR.



Staršia pani Margita sa podľa vlastných slov zúčastňuje na voľbách pravidelne. Berie to ako svoje právo, ale aj povinnosť. "Komunálne voľby a ich výsledok ovplyvňujú obyčajných ľudí oveľa citeľnejšie ako iné voľby. Mne na Pezinku a časti, kde bývam, záleží. Je tam pekne a chcem, aby to tak aj naďalej ostalo," uviedla.

Pezinčania volia v sobotu v piatich volebných obvodoch, v ktorých je celkovo 18 volebných okrskov. Vyberajú si primátora na ďalšie volebné obdobie spomedzi štyroch kandidátov a do 25-členného mestského zastupiteľstva volia mestských poslancov z celkovo 73 uchádzačov.