Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

V trnavskom regióne plánujú prepraviť viac osôb vlakom

Nové uniformy Železničnej spoločnosti Slovensko. Foto: ZSSK

Trnavský kraj má záujem byť súčasťou západoslovenského dopravného integrovaného systému, ktorý by mal zahŕňať Bratislavský a Trnavský samosprávny kraj.

Trnava 17. decembra (TASR) – Predstavitelia Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) rokovali s vedením Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), aby koľajová doprava bola nosným dopravným systémom v kraji. TASR o tom informoval Jaroslav Vacek z odboru komunikácie TTSK.

Trnavský kraj má záujem byť súčasťou západoslovenského dopravného integrovaného systému, ktorý by mal zahŕňať Bratislavský a Trnavský samosprávny kraj, čo si bude vyžadovať úzku spoluprácu všetkých dopravcov.

"Ak chceme mať zmysluplnú verejnú dopravu, kde nebudú vedľa seba jazdiť poloprázdne vlaky a autobusy, musíme spolupracovať. Chceme viac ľudí prepravovať vo vlakoch. Preto musíme hovoriť o skapacitnení železničnej dopravy, pravidelných taktoch či hlbšej integrácii vlakovej a autobusovej prímestskej a mestskej dopravy," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ako ďalej doplnil, na stretnutí sa komunikovalo aj o situácii v meste Hlohovec, kde by sa pri plánovanej oprave cestného mosta mala posilniť práve vlaková doprava ako alternatíva k osobnej automobilovej doprave. "Ide o smery medzi Hlohovcom a Trnavou, respektíve Hlohovcom a Leopoldovom," doplnil predseda TTSK.