Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Trnavský kraj

Trnavskí občania sa rozlúčia so starým rokom diskotékou a prskavkami

Na archívnej snímke diváci s prskavkami. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Silvester pre deti sa začne o 18.00 h. Na konci diskotéky návštevníci spoločne zapália prskavky a námestie rozsvietia stovkami svetielok.

Trnava 29. decembra (TASR) - Mesto Trnava sa aj tento rok rozhodlo rozlúčiť so starým rokom a osláviť príchod nového bez ohňostroja. Dôvodom je okrem šetrenia životného prostredia aj vytvorenie pokojného a bezpečného prostredia pre obyvateľov, ktorí sú citliví na zvuky vyvolané ohňostrojmi, a pre zvieratá, ktoré môžu byť stresované výbuchmi, informovala radnica.

Posledný deň v roku sa Trojičné námestie premení na tanečný parket, kde dídžej uvedie do pohybu na konzole stovky detských brmbolcov. Zaznejú všetky najznámejšie detské párty hity storočia, tvrdí radnica. Prichystaná je aj svetelná projekcia. Silvester pre deti sa začne o 18.00 h. Na konci diskotéky návštevníci spoločne zapália prskavky a námestie rozsvietia stovkami svetielok.

Prvý deň nového roka sa v Kostole sv. Jakuba uskutoční o 15.00 h Novoročný koncert. Hlavnými hviezdami sú Liselotte Rokyta, majsterka panovej flauty z Holandska, a Stanislav Šurin, organista a skladateľ priamo z Trnavy. Súčasťou koncertu budú skladby od majstrov hudobného umenia, ako sú Johann S. Bach, Domenico Zipoli, Vladimír Vavilov a Gaston Litaize.