Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Trnavská nemocnica reaguje na vyhlásenie lekárov k odchodu sestier

Ilustračná snímka Fakultnej nemocnice v Trnave Foto: TASR/Lukáš Grinaj

FN k reakcii na vyhlásenie pripojila aj vyjadrenia primárov Internej kliniky, neurologického oddelenia, Chirurgickej kliniky a Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny.

Trnava 18. januára (TASR) - Vyjadrenie, ktoré dnes médiám poskytol predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) v Trnave Patrik Princ a v ktorom konštatuje, že vedenie Fakultnej nemocnice (FN) Trnava pristupuje k situácii s výpoveďami sestier laxne a nemá plán zabezpečenia zdravotnej starostlivosti po uplynutí výpovednej doby sestier, nekorešponduje s reálnou situáciou. Nereprezentuje názor lekárov a vedenia nemocnice. Vedenie nemocnice každodenne aktualizuje informácie a prispôsobuje plán tak, aby bola aj od 1. februára 2016 zabezpečená kvalitná zdravotná starostlivosť aj v prípade, ak by už ani jedna sestra nestiahla výpoveď. Uvádza sa v reakcii FN na dnešné vyhlásenie LOZ.

“LOZ v Trnave dáva takéto vyjadrenie bez toho, aby sa aspoň raz jeho zástupcovia snažili v spolupráci s vedením FN zistiť, ako je zabezpečená zdravotná starostlivosť. O konkrétnom pláne jej zabezpečenia sa predseda LOZ Patrik Princ ani iní zástupcovia LOZ u vedenia FN nikdy neinformovali, preto ho nijakým spôsobom nemajú kompetenciu posudzovať,” reagovala FN prostredníctvom hovorcu Matúša Stračiaka.

Z daných vyjadrení predsedu LOZ Trnava podľa FN vyplýva, že združenie bolo zatiahnuté do politického boja a je pravdepodobné, že tieto vyjadrenia sú politicky koordinované a využívajú sa na zastrašovanie a dezinformovanie pacientov. Tieto vyjadrenia tiež nereprezentujú všeobecný názor lekárov FN, ale ide o aktivitu jednotlivcov, ktorí sa pod vyhlásenie podpísali. Zástupcovia LOZ Trnava mali u vedenia FN podľa hovorcu vždy možnosť otvorenej komunikácie, čo v rámci témy ani jeden raz nevyužili. Vedenie nemocnice aktívne komunikuje so sestrami a neustále tiež s vedúcimi pracovníkmi jednotlivých kliník a oddelení.

FN k reakcii na vyhlásenie pripojila aj vyjadrenia primárov Internej kliniky, neurologického oddelenia, Chirurgickej kliniky a Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny, ktorí potvrdili, že vedenie FN aktívne v spolupráci s nimi pripravuje kroky na zabezpečenie riadneho chodu zariadenia.