Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Trnavská rada mládeže píše primátorovi kvôli stopnutému korčuľovaniu

Ilustračná snímka Foto: TASR - Branislav Račko

Podpredseda rady Rastislav Mráz poukázal na zastrešenie záujmu najmenej 1500 ich členov, pre ktorých organizujú korčuľovanie na Mestskom zimnom štadióne od roku 2007.

Trnava 10. novembra (TASR) – Otvorený list primátorovi Trnavy Petrovi Bročkovi zaslala Mestská rada mládeže (MRM), ktorá nie je spokojná, že stopol poskytnutie ľadovej plochy pre korčuľovanie detí, mladých i dospelých z organizácií v nej združených. Podpredseda MRM Rastislav Mráz poukázal na zastrešenie záujmu najmenej 1500 ich členov, pre ktorých organizujú korčuľovanie na Mestskom zimnom štadióne od roku 2007.

"V stanovisku píšete, že žiadne občianske združenie v Trnave nebude zvýhodňované. Dovoľte, aby sme vám objasnili skutočnosť, že i športové kluby, ktorých činnosť je bytostne spätá so zimným štadiónom, pôsobia ako občianske združenia, hoci oproti MRM pracujú s oveľa menšou členskou základňou," píše sa v liste primátorovi. Predchádzajúci primátor Štefan Bošnák, ako sa ďalej uvádza, umožnil MRM využívanie ľadovej plochy v rozsahu jednej hodiny týždenne za rovnakú výšku nájmu, akú majú od mesta hokejový klub či krasokorčuliari. Podľa štatistík sa korčuľovania s MRM zúčastňovalo pravidelne okolo 200 až 300 korčuliarov.

"Dúfame, že dôvodom pre vaše rozhodnutie nie je zlá finančná situácia mesta, nakoľko vieme, že mesto Trnava štedro podporuje viaceré športové i mládežnícke aktivity. Len nedávno totiž podporilo sumou 10.000 eur aj Českú footbagovú asociáciu, ktorá tu zorganizovala turnaj hráčov tejto netradičnej disciplíny, na čo sa peniaze bez problémov našli," poukázal podpredseda MRM Mráz, ktorý je aj zároveň poslancom mestského zastupiteľstva za KDH.

Hovorca radnice Pavol Tomašovič potvrdil doručenie otvoreného listu dnes ráno, pre TASR uviedol, že primátor Bročka je služobne vzdialený a že stanovisko sa pokúsi získať po jeho príchode.