Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

TRNAVA: O psychologickú poradňu majú študenti UCM záujem

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR – František Iván

Poradňa poskytuje komplexné poradenstvo, pomoc a podporu v rôznych životných situáciách, zahrňujúc osobnú, študijnú i pracovnú oblasť.

Trnava 12. januára (TASR) – O novovzniknutú psychologickú poradňu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave majú študenti záujem. Za prvé dva mesiace existencie počet jej klientov potvrdil správnosť rozhodnutia školy etablovať pracovisko na svojej pôde.

Poradňa poskytuje komplexné poradenstvo, pomoc a podporu v rôznych životných situáciách, zahrňujúc osobnú, študijnú i pracovnú oblasť. Má k dispozícii štyroch odborníkov z Katedry psychológie Filozofickej fakulty UCM. Každý z nich je v poradni k dispozícii dve hodiny týždenne. "Otvárali sme začiatkom zimného semestra, už v deň otvorenia sme mali nahlásených niekoľko záujemcov o poradenstvo," povedala pre TASR koordinátorka pracoviska Gabriela Ruttmarová.

Do poradne chodia na sedenia trnavskí i mimotrnavskí študenti univerzity. U niektorých ide o vôbec prvé stretnutie so psychológom, niektorí pokračujú v terapii zo svojich bydlísk. Vznik poradne podľa Ruttmarovej odrazil potrebu na tejto vysokej škole, veď prostredie a spôsob univerzitného štúdia môže byť pre mnohých mladých ľudí nadmieru záťažové, a to vo viacerých oblastiach. Podobné pracoviská fungujú, ako dodala, aj na Trnavskej univerzite i Materiálovotechnologickej fakulte Slovenskej technickej univerzity, ktorá má sídlo v Trnave. "Sme k dispozícii aj pre pracovníkov univerzity, tí sa nám zatiaľ ešte neozvali," dodala Ruttmarová.