Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Obyvatelia Šoporne sa slávnostne rozlúčili s fašiangami

Šoporňania súťažili o najkrajšiu masku a zároveň pochovali basu.

Šoporňa 2. marca (TASR) - Vyše tisíc obyvateľov obce Šoporňa v okrese Galanta sa v sobotu (1.3.) rozlúčili s fašiangami a zároveň predčasne oslávili Medzinárodný deň žien. Šoporňania súťažili o najkrajšiu masku a zároveň pochovali basu.

Vyvrcholením popoludňajšieho programu, v ktorom vystúpili šoporianske súbory Važinka, Važina, Važinár, Veselí starci a skupiny Frozen Band či STOP, bolo vystúpenie speváka Otta Weitera s partnerkou Andreou Fischer Uhríkovou. Počas ich predstavenia sa kultúrny dom naplnil takmer do posledného miesta. "Často vystupujeme na obecných slávnostiach, ale málokde majú vystúpenia takú skvelú atmosféru ako v Šoporni," povedal Weiter po vystúpení. Na pódiu sa pri hitoch známych najmä z relácie Repete vystriedali nielen miestne deti, ale aj niekoľko speváckych talentov spomedzi obyvateľov Šoporne.

Úspech tohtoročného záveru fašiangového obdobia umocnilo aj slnečné jarné počasie. Atmosféru si pochvaľoval i starosta Šoporne Milan Vlček. Zdôraznil, že takéto akcie dávajú obyvateľom obce pocit spolupatričnosti a dokážu spojiť celú dedinu. "Dôkazom toho bola aj účasť poslancov, ktorí v zastupiteľstve blokujú prijímanie všeobecne záväzných predpisov, rozpočtu a ďalších materiálov potrebných pre chod obce," poznamenal.