Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Riaditeľku úradu práce v Piešťanoch Zuzanu K. obvinili z úplatkárstva

Ilustračné foto. Foto: TASR

Generálny riaditeľ ÚPSVaR Marián Valentovič vedením úradu práce v Piešťanoch dočasne poveril Ľubicu Vavrovú.

Piešťany 5. augusta (TASR) - Riaditeľku Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Piešťanoch Zuzanu K. dočasne odvolali z funkcie, pretože je obvinená v trestnej veci prijímania úplatku. Generálny riaditeľ ÚPSVaR Marián Valentovič vedením úradu práce v Piešťanoch dočasne poveril Ľubicu Vavrovú.

Obvinenie pre pokračovací zločin prijímanie úplatku vzniesol vyšetrovateľ Národnej protikorupčnej jednotky. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Na prípad upozornil portál topky.sk, podľa ktorého by malo ísť o prípad ešte z roku 2018.

Baloghová doplnila, že ide o trestnú vec, "ktorá sa nachádza v štádiu trestného konania v prípravnom konaní, ktoré má zásadne neverejný charakter". Preto neposkytuje žiadne bližšie informácie. Hovorkyňa doplnila, že postupujú neverejným spôsobom, aby skutok náležite objasnili a zaistili páchateľov.

Zuzanu K. nominoval do funkcie Smer-SD. Nahradila nominanta Smeru-SD Miloša Tamajku, ktorý sa stal primátorom mesta a na poste pôsobila päť rokov.