Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Primátor Gabčíkova a predseda TTSK si vymenili pamätné medaily

Na snímke primátor Gabčíkova Iván Fenes. Foto: TASR/Michal Svítok

Poslanci prerokovali okrem iného stratégiu použitia finančných prostriedkov získaných z projektu Optimalizácia využitia majetku TTSK – riešenie prebytočného a neupotrebiteľného majetku.

Gabčíkovo 20. januára (TASR) - Primátor Gabčíkova Iván Fenes spolu s predsedom TTSK Tiborom Mikušom pozvali dnes všetkých krajských poslancov na výjazdové zasadnutie do Gabčíkova. Po vystúpení primátora, ktorý informoval o základných údajoch, polohe a úspechoch Gabčíkova, Fenes odovzdal predsedovi TTSK pamätnú medailu, vzápätí aj sám dostal od predsedu pamätnú medailu z príležitosti vzniku mesta.

Poslanci prerokovali okrem iného stratégiu použitia finančných prostriedkov získaných z projektu Optimalizácia využitia majetku TTSK – riešenie prebytočného a neupotrebiteľného majetku. Vzali na vedomie informáciu o úprave rozpočtu, daňových príjmoch na rok 2015 aj informáciu o križovatke ciest v Gabčíkove. Oboznámili sa hodnotiacou správou Roku Ľudovíta Štúra, ako aj s materiálom o cezhraničnej spolupráci Slovenská republika – Maďarsko v podmienkach TTSK.

Predseda TTSK Tibor Mikuš považuje za veľmi dôležité, aby poslanecký zbor poznal kraj komplexne. „Dohodli sme sa, že budeme navštevovať jednotlivé časti kraja. Stretávame sa v najnovšom meste kraja. Do Gabčíkova sa nám podarilo prísť až na tretíkrát, najprv boli záplavy, potom výjazdové rokovanie bolo preložené z dôvodu tragickej nehody autobusu, kde zahynuli žiačky našej školy. Teraz na tretíkrát sa to podarilo a som rád, že je to pár dni po tom, keď sa z Gabčíkova stalo mesto,“ vysvetlil Mikuš.

Dodal, že z Gabčíkova sa stáva významné hospodárske, kultúrno-spoločenské centrum. Pripomenul, že ide o druhé výjazdové rokovanie, prvé sa realizovalo v Skalici. Predseda sa netajil s tým, že dnešnú pracovnú cestu využil na návštevu areálu Elements Resort v Šamoríne. „Stretol som sa aj s primátorom a poslancom Gabrielom Bárdosom. Som nadšený z toho, čo sa v tomto meste uskutočňuje. Rozbehlo sa tam niekoľko stavebných aktivít. Športový areál vyhovuje najnáročnejším podmienkam,“ konštatoval. Podotkol, že navštívil aj Dom sociálnych služieb v Hornom Bare. T. Mikuš zdôraznil, že zasadnutie v Gabčíkove malo skôr slávnostný charakter ako pracovný.

„Som za to veľmi vďačný a sme radi, že si nás poslanci uctili. Spolupráca medzi mestom a samosprávnym krajom bola vždy na špičkovej úrovni,“ uviedol Fenes s tým, že na dnešnom rokovaní sa hovorilo aj o okružnej križovatke, ktorej výstavba poteší všetkých občanov. Konkrétnym druhým príkladom vzornej spolupráce je už odovzdaná turistická kompa medzi Gabčíkovom a Maďarskom.