Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Muž z obce Mad skončil s otvorenými zlomeninami v nemocnici

Dunajskostredskí policajti zasahovali pri dopravnej nehode s účasťou chodca. V piatok 25. novembra 2016 vo večerných hodinách prichádzal pri meste Dunajská Streda do Povodskej križovatky chodec pravdepodobne tlačiaci bicykel. V čiernom oblečení a bez reflexných prvkov vošiel do dráhy osobnému autu Fiat Bravo, ktoré prichádzalo od Veľkého Medera. Ako uviedla 33-ročný vodič osobného auta z Trstenej na Ostrove už nedokázal zrážke s chodcom zabrániť, v dôsledku čoho utrpel ťažké zranenia. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

V mieste dopravnej nehody polícia riadila premávku, úsek cesty I/63 bol prejazdný len v jednom jazdnom pruhu.

Dunajská Streda 28. novembra (TASR) - Dunajskostredskí policajti zasahovali pri dopravnej nehode s účasťou chodca. V piatok (25.11.) vo večerných hodinách prichádzal pri meste Dunajská Streda do Povodskej križovatky chodec pravdepodobne tlačiaci bicykel. V čiernom oblečení a bez reflexných prvkov vošiel do dráhy osobného auta Fiat Bravo, ktoré prichádzalo od Veľkého Medera. TASR informovala dnes hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Ako uviedla, 33-ročný vodič osobného auta z Trstenej na Ostrove už nedokázal zrážke s chodcom zabrániť, v dôsledku čoho utrpel ťažké zranenia. "S úrazom hlavy a otvorenými zlomeninami nôh previezli 59-ročného muža z obce Mad do nemocnice. Na prípadné požitie alkoholu bola chodcovi odobratá krv, pretože vzhľadom na rozsah zranení nebolo možné u neho vykonať dychovú skúšku. U vodiča auta bola dychová skúška negatívna," uviedla Kredatusová.

Dodala, že v mieste dopravnej nehody polícia riadila premávku, úsek cesty I/63 bol prejazdný len v jednom jazdnom pruhu.

"Polícia opätovne upozorňuje chodcov a cyklistov, že sú riadnymi účastníkmi cestnej premávky a podľa toho sa musia aj správať. Chodec v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov je pre vodiča v tme neviditeľný. Chodci nesmú vstupovať na vozovku, ak to vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nie je bezpečné," uzavrela hovorkyňa.