Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Na obec Trstín sa vylialo bahno z polí už tretíkrát

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Polešenský

Postihnutá je časť pri križovatke štátnej cesty v smere na Trnavu a cesty druhej triedy v smere na Vrbové, komunikácia je ale prejazdná.

Trstín 28. mája (TASR) – V priebehu štyroch dní už tretíkrát zaplavilo bahno z polí časť obce Trstín pri Trnave. Dnes od ráno po utorkovej (27. 5.) večernej búrke odstraňujú obyvatelia a dobrovoľní hasiči blato z komunikácie a chodníkov na tzv. Dolnom konci. TASR o tom informovala starostka obce Marta Genčúrová.

Postihnutá je časť pri križovatke štátnej cesty v smere na Trnavu a cesty druhej triedy v smere na Vrbové, komunikácia je ale prejazdná. Ťažkosti však majú obyvatelia priľahlých domov, ktorí podľa starostkinho vyjadrenia majú problém s výjazdmi áut.

Prvý raz silný dážď narobil starosti Trstínčanom v noci zo soboty 24. mája na nedeľu 25. mája, keď obec zasiahla prívalová dažďová vlna a z neďalekých polí nad dedinou sa dostalo do lokality množstvo dažďovej vody a bahna. Obyvatelia to stačili odstrániť, no situácia sa opakovala v nedeľu 25. mája v noci, keď musela byť doprava na križovatke zastavená na päť hodín.