Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

NEZASTAVIA SA PRED NIČÍM: Dôchodkyňu v Trnave chceli obrať o 8000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia sa obracia na verejnosť, aby upozorňovala seniorov na takéto podvody a uistila ich, že skutoční vnuci od nich nebudú peniaze žiadať takýmto spôsobom.

Trnava 26. augusta (TASR) - Neznámi páchatelia sa pokúsili od 77-ročnej ženy z Trnavy vylákať 8000 eur. Prípad teraz polícia vyšetruje ako zločin podvodu v štádiu pokusu.

"Najskôr žene zavolal jeden páchateľ, ktorý sa vydával za vnuka Eda. Povedal, že vybavuje v banke peniaze a že mu ich nechcú uvoľniť, lebo nemal dopredu nahlásený výber. Opýtal sa, či by mu nepožičala aspoň 8000 eur. Pani súhlasila a dostala, v domnienke že od vnuka Eda, inštrukcie, že peniaze má priniesť na Moyzesovu ulicu k veterinárnej klinike," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

O niekoľko minút išla pani aj s peniazmi na dohovorené miesto. "Páchateľ jej o chvíľu volal, že pre peniaze príde jeden pán, ktorému ich má odovzdať. Nato k žene pristúpil cudzí muž a spýtal sa, či je to ona,“ doplnila Kredatusová. Pani si v tej chvíli celú situáciu premyslela, povedala, že nie a odišla domov. Potom zavolala svojej dcére a dozvedela sa, že skutočný vnuk Edo je v Prahe.

Polícia sa obracia na verejnosť, aby upozorňovala seniorov na takéto podvody a uistila ich, že skutoční vnuci od nich nebudú peniaze žiadať takýmto spôsobom. "Pripomeňte im, nech nedvíhajú neznáme telefónne čísla a v prípade pochybností, nech čo najskôr kontaktujú rodinných príslušníkov," dodala hovorkyňa.