Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Trnavský kraj

Ľudia bez domova dnes čistili v Trnave autobusové čakárne

Ilustračné foto Foto: TASR - Branislav Caban

V skupinách s koordinátorom budú postupne čistiť sklené výplne zastávok od nežiaducich nápisov, reklám a plagátov.

Trnava 12. júla (TASR) – Klienti Trnavskej arcidiecéznej charity (TArCh), medzi ktorých patria ľudia sociálne vylúčení i bez domova, dnes spolu s dobrovoľníkmi vyčistili v Trnave dve autobusové čakárne. Stalo sa tak v rámci nedávno ohlásenej aktivity TArCh, ktorou chce pomôcť mestu. V skupinách s koordinátorom budú postupne čistiť sklené výplne zastávok od nežiaducich nápisov, reklám a plagátov.

Jednu čakáreň sme našli sami a na druhú upozornil aktívny občan,” informovala webová stránka TArCh. O prácu bol záujem, dnes museli zamestnanci charity urobiť výber medzi záujemcami a na budúci týždeň majú zapísaných ďalších prihlásených.

Práca je pomocou mestu, cestujúcej verejnosti i samotným klientom TArCh. “Okrem jedla, šatstva, možnosti umyť sa či tráviť voľný čas v nízkoprahovom centre majú pocit, že sú osožní a užitoční. Prácou môžu získať späť stratenú dôveru v seba, svoje sily a možnosti. Aj takáto na prvý pohľad obyčajná aktivita dáva ich dňom zmysel a vracia ich do života," uvádza sa na webe arcidiecéznej charity. Riaditeľ TArCh Miroslav Dzurech pred niekoľkými týždňami pre TASR v tejto súvislosti uviedol, že počítajú s postupným rozšírením projektu aj mimo Trnavy, do iných miest. Zároveň verí, že u verejnosti nájde táto aktivita pochopenie a ľudia ich budú sami informovať, ktoré zastávky potrebujú „pomoc“.