Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Polícia zadržala zlodejov z Galanty

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Lanc

Páchatelia kradli peniaze, stravné lístky a zlato.

Galanta 12. marca (TASR) - Polícia zadržala a obvinila z prečinu krádeže 36-ročného muža z Galanty. Zlodej sa koncom minulého týždňa vlámal do predajne textilu v Galante. Ukradol registračnú pokladňu, v ktorej bolo 300 eur. Za krádež mu hrozí dvojročné väzenie. Informovala o tom TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

"Rovnaký trest hrozí aj 18-ročnému mladíkovi, ktorý ukradol zo zásuvky zamestnávateľa niekoľko stravných lístkov za viac ako 454 eur. Polícia začala vo veci trestné stíhanie pre prečin krádeže a mladíka obvinila," konštatovala hovorkyňa.

Polícia obvinila aj ďalšieho, 16-ročného mladíka, rovnako z krádeže. "Koncom minulého roka predstieral v galantskom zlatníctve záujem o zlatý prsteň s priesvitným kameňom. Prsteň si vyskúšal, chvíľku si ho obzeral a následne bez platenia utiekol," opísala priebeh udalostí Linkešová. Dodala, že policajti ho o chvíľu zadržali. Keď si mladík všimol, že ho prenasleduje polícia, prsteň zahodil. "Policajtom sa prsteň za 259 eur podarilo nájsť a vrátiť do predajne" podotkla hovorkyňa. Zároveň dodala, že mu hrozí až jednoročné väzenie.