Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Kamión narazil v protismere do dvoch áut, zrážku neprežil jeden človek

Na ceste medzi Senicou a Lopašovom vodič kamióna pravdepodobne neodhadol situáciu na ceste a prešiel s návesom a neskôr s celým ťahačom do protismeru. Foto: TASR/KR HaZZ v Trnave

Vodič osobného automobilu o niekoľko hodín po nehode v nemocnici zomrel.

Senica 28. januára (TASR) - Polícia vyšetruje okolnosti tragickej dopravnej nehody, pri ktorej došlo v pondelok 27. januára podvečer k zrážke nákladného vozidla s dvomi osobnými autami. Na ceste medzi Senicou a Lopašovom vodič kamióna pravdepodobne neodhadol situáciu na ceste a prešiel s návesom a neskôr s celým ťahačom do protismeru.

Od Lopašova vtedy prichádzal 24-ročný vodič na Honde Civic z okresu Nové Mesto nad Váhom a za ním 46-ročná vodička na Škode Octavia. Pri nehode došlo k ťažkému zraneniu vodiča z Hondy, ktorý o niekoľko hodín po nehode v nemocnici zomrel. "Polícia u 52-ročného vodiča nákladného auta z okresu Nitra alkohol po nehode nezistila. Rovnako negatívny výsledok na alkohol potvrdili policajti aj u vodičky z Myjavy. Pri nehode nikto iný neutrpel zranenia. Okolnosti a presnú príčinu dopravnej nehody polícia vyšetruje ako prečin usmrtenia," informovala dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Podľa krajského hovorcu hasičov Tomáša Bílika zasahujúci senickí hasiči pomocou hydraulického zariadenia odstrihli strechu a dvere na Honde Civic a vyslobodili ťažko zraneného vodiča. Z havarovaného kamióna unikalo z prerazenej nádrže veľké množstvo pohonných látok. Z auta vytiekol tiež olej. Hasiči prevádzkové kvapaliny zachytili pomocou sorpčných materiálov.

"Polícia apeluje na vodičov, aby boli na cestách opatrní. Situácia sa na nich vzhľadom na toto ročné obdobie veľmi rýchlo mení. Vodič je povinný sa plne venovať vedeniu vozidla a sledovať situáciu v cestnej premávke - rýchlosť jazdy okrem iného prispôsobiť poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať," dodala Linkešová.