Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Hubertovu jazdu na Záhorí opäť spoja s výlovom rybníka

Na snímke účastníci Hubertovej jazdy, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Podujatie každoročne uzatvára jazdeckú sezónu a aktéri poďakujú za dobré športové a spoločenské úspechy.

Holíč/Kopčany 18. októbra (TASR) – V sobotu (19. 10.) sa uskutoční Hubertova jazda, ktorá odštartuje o 10.30 h v priestoroch žrebčína v Kopčanoch a cieľ bude na zámku v Holíči. Informuje oficiálna stránka mesta Holíč.

Podujatie každoročne uzatvára jazdeckú sezónu a aktéri poďakujú za dobré športové a spoločenské úspechy. Prvú Hubertovu jazdu v regióne organizovali v roku 1974 v Holíči. V Kopčanoch začali organizovať Hubertove jazdy od roku 2001, keď postupne presťahovali jazdecký oddiel do zrekonštruovaného žrebčína v Kopčanoch.

Hubertova jazda je neodmysliteľnou tradíciou každej chovateľskej alebo športovej organizácie, zaoberajúcej sa chovom koní. Akciou sa vzdáva hold patrónovi poľovníkov Hubertovi a je to v podstate hon na líšku. Tú predstavuje jazdec, ktorý má na sebe líščí chvost. Posledných osem rokov sa na organizácii Hubertovej jazdy podieľajú v regióne Jazdecké a agroturistické centrum Kopčany.

Sprievodným programom je už tretíkrát aj výlov rybníka pri Holíčskom zámku. Na podujatí sa každý rok aktívne zúčastňuje od 40 do 70 koní a jazdcov a päť historických kočov.