Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Dva vzácne tigre našli nový domov v zvieracom parku v Orechovej Potôni

Na archívnej snímke tiger bengálsky. Foto: TASR/AP

České úrady odobrali dve biele tigrice ich pôvodnému majiteľovi a následne odborníci z českého rezortu životného prostredia oslovili Malkia park na Slovensku.

Bratislava 12. novembra (TASR) – V zvieracom parku v Orechovej Potôni (okres Dunajská Streda) našli nový domov dva bengálske tigre. Ich umiestnenie sa zrealizovalo vďaka spolupráci slovenského a českého ministerstva životného prostredia. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva životného prostredia SR Tomáš Ferenčák.

České úrady odobrali dve biele tigrice ich pôvodnému majiteľovi a následne odborníci z českého rezortu životného prostredia oslovili Malkia park na Slovensku, kde by mohli tigre mať vhodnejšie podmienky na život.

"Práve tu nachádzajú útočisko zvieratá, ktoré sa väčšinou narodili v zajatí a vo voľnej prírode by pravdepodobne neprežili. Po súhlase majiteľov zvieracej farmy a vydaní potrebných dokladov českým ministerstvom už nič nebránilo ich prevozu na Slovensko," priblížil Ferenčák.

Samotného odovzdania tigríc sa koncom minulého týždňa zúčastnila aj riaditeľka odboru regulácie obchodu s ohrozenými druhmi slovenského ministerstva životného prostredia Martina Blatnická. V súčasnosti sú už tigre umiestnené v novom prostredí, kde sa udomácňujú.