Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

V Dunajskej Strede majú nové rádiodiagnostické prístroje

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Adriána Antošková

Celková hodnota investície predstavuje 250.000 eur.

Dunajská Streda 22. januára (TASR) - Nemocnica Svet zdravia Dunajská Streda vybavila svoje oddelenia novými rádiodiagnostickými prístrojmi. V chirurgických a ortopedických operačných sálach pribudli dva nové moderné pojazdné röntgenové prístroje s C ramenom. Sú určené na všeobecné, ale aj na špeciálne chirurgické aplikácie v traumatológii a v ortopédii na vizualizáciu a lokalizáciu implantátov a na repozíciu kostí. Ich výhodou je kvalitné zobrazovanie a možnosť digitálnej archivácie röntgenových snímok.

Nemocnica súčasne obstarala tri nové sonografické prístroje pre gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, rádiodiagnostické oddelenie a pre kardiologickú ambulanciu. Celková hodnota tejto investície predstavuje 250.000 eur.

„Vďaka novým prístrojom dokážeme zvýšiť presnosť našej diagnostiky, skrátiť čakacie lehoty a urýchliť začiatok účinnej liečby našich pacientov,“ zdôraznil riaditeľ nemocnice Svet zdravia Dunajská Streda Róbert Mamrilla s tým, že prínosom nového sonografu LOGIQ S7 Expert pre rádiodiagnostické oddelenie je predovšetkým kvalitnejšia a rýchlejšia zobrazovacia diagnostika. Tá je veľmi dôležitá pri akútnych stavoch pred chirurgickými zákrokmi. Vďaka nej tiež nemocnica dokáže odhaliť onkologické nálezy už v začiatočnom štádiu.

Podľa ďalších slov riaditeľa sonograf s modelovým označením VOLUSON S6 pre gynekologicko-pôrodnícke oddelenie sa vyznačuje zobrazovacou schopnosťou v 3D a 4D. Je vybavený sondami na špeciálne gynekologické vyšetrenia. Vďaka tomu možno kvalitnejšie sledovať vývoj dieťaťa aj matku počas tehotenstva. „Nový sonograf VIVID S6 pre kardiologickú ambulanciu umožňuje podstatne kvalitnejšie a presnejšie merať srdcovú činnosť a rozširuje spektrum vyšetrovacích metód,“ konštatoval riaditeľ s tým, že všetky nové prístroje sú produktmi americkej firmy General Electric Healthcare.