Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trnavský kraj

Dom služieb v meste Vrbové začne slúžiť aj na bývanie

Vrbové. Foto: TASR Ivan Majerský

Byty sa nachádzajú na 2. a 3. podlaží Domu služieb a pôvodne na bývanie aj slúžili.


Vrbové 11. decembra (TASR) – Posledné Vianoce strávi vo svojich doterajších domovoch päť rodín zamestnancov bývalej Trikoty. Po Novom roku sa totiž vysťahujú z domčekov, ktoré prešli v reštitúciách do vlastníctva pôvodných majiteľov. Mesto Vrbové pre nich už pripravilo v zmysle zákona nové bývanie – v Dome služieb premenilo na tento účel nevyužívané administratívne priestory. Vznikli tam dva jednoizbové a štyri dvojizbové byty.

Byty sa nachádzajú na 2. a 3. podlaží Domu služieb a podľa primátorky Emy Maggiovej pôvodne na bývanie aj slúžili, no potom ich prerobili na kancelárie mestského úradu. Zo Štátneho fondu rozvoja bývania získalo Vrbové 140.000 eur, k tomu priložilo svojich 60.000 eur. "Šiesty byt budeme používať ako nájomný, nasťahuje sa tam mladá rodina," dodala primátorka. Žiadne ďalšie nároky na náhradné bývanie Vrbové už podľa nej neevidovalo.

Podmienkami na bývanie pre svojich obyvateľov sa radnica zaoberá i naďalej, aktuálne má pripravený projekt a na jar 2017 sa začne stavať bytový dom na Šteruskej ulici, kde bude 15 bytov pre mladé rodiny. „Dokúpili sme pozemok, na ktorom by sme chceli dať postaviť nízkoenergetické byty,“ informovala Maggiová TASR.