Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Trnavský kraj

Nepozornosť vodičov v Trnavskom kraji spôsobila vážne zranenia a škody

Ilustračné foto Foto: KR PZ v Žiline

Starší cyklista po zrážke s autom pri obci Okoč skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici. Ďalší vodič si zas nevšimol odstavené nákladné auto na R1 a zdemoloval ho.

Okoč/Bodzianske Lúky 6. októbra (TASR) - K vážnej dopravnej nehode s cyklistom došlo dnes ráno o 06.20 h medzi obcami Okoč a Bodzianske Lúky v okrese Dunajská Streda. Nehoda sa stala na rovnom úseku cesty, v smere od obce Bodzianske Lúky. Informovala o tom TASR krajská hovorkyňa Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová.

Vodič z Veľkého Medera vo veku 26 rokov sa pravdepodobne nevenoval dostatočne riadeniu a až na poslednú chvíľu si všimol na pravom okraji 59-ročného cyklistu z okresu Komárno. Pri nehode utrpel cyklista viaceré zranenia, s ktorými ho previezli do nemocnice v Komárne. Polícia alkohol u vodiča nezistila a u cyklistu bude za týmto účelom odobratá krv. Okolnosti, ako aj presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje, dodala hovorkyňa.

Ako hovorkyňa uviedla, pohyb cyklistov nie je v tomto ročnom období ničím výnimočný. Najmä mimo obce, kde sú zhoršené výhľadové pomery a cyklistu je naozaj vidieť niekedy až na poslednú chvíľu. „Odporúčame vodičom, aby nepodceňovali situáciu za volantom, a to najmä v čase zhoršenej viditeľnosti, a na jazdu sa sústredili. Cyklistov žiadame, aby svoje oblečenie doplnili o viaceré reflexné prvky a osvetlenie tak, aby boli viditeľní už z väčšej vzdialenosti,“ zdôraznila Linkešová.

Vodič si nevšimol odstavené nákladné auto na R1



Vodič osobného auta Fiat Ducato si v stredu 5. októbra vo večerných hodinách na rýchlostnej ceste R1 pri Seredi nevšimol pri pravom okraji cesty odstavené nákladné auto s návesom a narazil doň. Obe vozidlá sa stali po kolízii nepojazdné, škoda bola odhadnutá na 17.000 eur. Informovala o tom dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Vodič Fiata vo veku 57 rokov z Topoľčian utrpel pri nehode ľahké zranenie, previezli ho na ošetrenie do galantskej nemocnice. Polícia podrobila oboch vodičov dychovej skúške na alkohol, ktoré boli negatívne. Vodič je podozrivý z toho, že sa dostatočne nevenoval riadeniu a nesledoval situáciu v cestnej premávke, doplnila.

Krátko po nehode došlo na tom istom kilometri R1 v smere na Nitru aj k zrážke dvoch osobných áut. Vzhľadom na rozsah poškodenia ako aj to, že sa udalosť zaobišla bez zranenia, účastníci nehody spísali poistnú udalosť.