Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Colníci našli pri kontrole v aute marihuanu

Colníci z Veľkého Medera počas bežnej kontroly vozidiel objavili v osobnom motorovom vozidle marihuanu. Foto: TASR/Colný úrad Trnava

V osobnom ruksaku jedného z cestujúcich objavili dva gramy sušiny rastlinného pôvodu. Ten sa priznal, že ide o marihuanu.

Veľký Meder 10. júna (TASR) - Colníci z Veľkého Medera počas bežnej kontroly vozidiel objavili v osobnom motorovom vozidle marihuanu. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Informovala o tom TASR hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Švárna.

Podľa jej ďalších slov v piatok (6. 6.) vo večerných hodinách kontrolovali colníci vozidlá pri hraničnom priechode Medveďov – Vámosszabadi. Zastavili aj osobné auto s maďarským evidenčným číslom. V aute sa nachádzali traja občania Maďarska. "Cestujúci sa správali podozrivo nervózne. Colníci preto vykonali dôkladnú prehliadku vozidla. Počas kontroly nasadili aj dvoch služobných psov. Jedného na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok, druhého na vyhľadávanie tabaku a tabakových výrobkov," priblížila Švárna. Dodala, že v osobnom ruksaku jedného zo spolucestujúcich objavili dva gramy sušiny rastlinného pôvodu. "Majiteľ predmetnej batožiny sa počas podávania vysvetlenia colníkom priznal, že ide o marihuanu, ktorú doviezol na Slovensko," konštatovala.

Z dôvodu, že dovoz omamných a psychotropných látok je v zmysle platnej slovenskej legislatívy trestným činom, colníci na mieste uvedenú osobu ako aj tovar zaistili a bezodkladne odovzdali orgánom činným v trestnom konaní.