Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Zariadenie pre seniorov mení výťahy v Prievidzi na Ulici J. Okáľa

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Výmena výťahov je súčasťou projektu debarierizácie ZpS na Ulici J. Okáľa, na ktorú mesto už v minulosti vyčlenilo 200.000 eur.

Prievidza 29. januára (TASR) - Zariadenie pre seniorov (ZpS) v Prievidzi začne s výmenou výťahov vo svojom objekte na Ulici J. Okáľa. Výmena dvojice výťahov je súčasťou projektu debarierizácie zariadenia, mesto investícia vyjde na približne 104.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Zmluvu s cieľom modernizácie zariadenia na súčasné európske štandardy podpísalo ZpS v Prievidzi so spoločnosťou OTIS Výťahy ešte vlani v júli. "Cieľom investície je zvýšenie prevádzkovej bezpečnosti zariadenia a možnosti používania výťahov osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie," uviedla Krajčiová.

Výmena výťahov je súčasťou projektu debarierizácie ZpS na Ulici J. Okáľa, na ktorú mesto už v minulosti vyčlenilo 200.000 eur. "Časť prostriedkov ZpS v minulom roku investovalo do rekonštrukcie ôsmich vybraných kúpeľní na bezbariérové," pripomenula hovorkyňa mesta.

Spoločnosť začne s výmenou výťahov začiatkom februára. "Neustále nám narastá počet klientov s obmedzenou pohyblivosťou, preto debarierizačné úpravy vnímame ako zvlášť potrebné a budeme sa snažiť v nich pokračovať," skonštatovala riaditeľka ZpS Prievidza Mária Znášiková.