Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Výťažok z Handlovskej kapustnice pôjde obetiam vybuchnutého domu

Na snímke horiaci bytový dom v Prešove 6. decembra 2019. Foto: TASR - František Iván

Na podujatí zbierku na pomoc obetiam prešovskej tragédie realizovali žiaci ZŠ na Mierovom námestí, ktorí predávali vlastnoručne vyrobených anjelov.

Handlová 9. decembra (TASR) - Časť z výťažku Handlovskej kapustnice poputuje na pomoc deťom, ktorých zasiahol výbuch bytového domu v Prešove. Rozhodli o tom štatutári obcí a mesta z handlovskej doliny. Benefičné podujatie sa konalo v baníckom meste v sobotu (7.12.), ľuďom z Mukačevskej ulice sa rozhodli finančne pomôcť i deti zo Základnej školy (ZŠ) na Mierovom námestí. Informovala o tom v pondelok hovorkyňa Handlovej Jana Paulínyová.

Tímy varili spolu 25 kapustníc a celý výťažok mal byť pôvodne venovaný deťom do škôlok v handlovskej doline. "Predstavitelia samospráv handlovskej doliny - ako hlavní organizátori benefičnej kapustnice - zmenili pôvodný účel benefície venovať celý výťažok deťom v materských školách handlovskej doliny. Časť výťažku vo výške 2300 eur venujú deťom v Prešove z poškodeného bytového domu," uviedol predseda Združenia obcí handlovskej doliny Tibor Čičmanec.

Prostriedky združenie po dohovore s prešovskou samosprávou, ktorú kontaktuje v pondelok, pošle na účet s tým, že ich venuje ako priamu pomoc deťom, ktorých zasiahla tragédia po výbuchu plynu. "Celkový výťažok z podujatia Handlovská kapustnica je vo výške 3897,52 eura," vyčíslila Paulínyová.

Na podujatí zbierku na pomoc obetiam prešovskej tragédie realizovali žiaci ZŠ na Mierovom námestí, ktorí predávali vlastnoručne vyrobených anjelov.

Plyn vybuchol v piatok (6.12.) v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke. Nešťastie si vyžiadalo niekoľko ľudských životov a desiatky zranených.