Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Zdrogovaný vodič zrazil v Partizánskom 60-ročného cyklistu

Na snímke jeden z obvinených mužov z drogovej trestnej činnosti. Foto: TASR - KR PZ Trenčín

Cyklista v dôsledku nárazu utrpel veľmi vážne zranenia a bol odvezený do nemocnice v Partizánskom, mladý vodič sa nezranil.

Partizánske 14. októbra (TASR) - Policajti v Partizánskom vyšetrujú dopravnú nehodu, pri ktorej sa ťažko zranil 60-ročný cyklista. V mestskej časti Veľké Bielice ho v pondelok ráno zrazil vodič, u ktorého neskôr zistil lekár prítomnosť drog. Informovala o tom Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

K dopravnej nehode medzi osobným vozidlom Audi A4, ktoré riadil 28-ročný muž z okresu Partizánske a 60-ročným cyklistom z Partizánskeho, došlo na ceste druhej triedy. "Podľa doterajších zistení vodič Audi prešiel z dôvodu nevenovania sa pozornosti vedeniu vozidla - mikrospánku do protismerného jazdného pruhu, kde v tom čase jazdil 60-ročný cyklista, do ktorého čelne narazil," opísala Antalová.

Cyklista v dôsledku nárazu podľa nej utrpel veľmi vážne zranenia a bol odvezený do nemocnice v Partizánskom, mladý vodič sa nezranil. "V nemocnici bola cyklistovi odobratá krv na zistenie prítomnosti alkoholu, nakoľko z dôvodu vážnych zranení nebolo možné u neho vykonať dychovú skúšku. Dychová skúška u vodiča bola negatívna. Na lekárskom vyšetrení však bola vodičovi z moču zistená prítomnosť omamných látok, a to metamfetamínu, extázy a kanabisu. Policajti škodu vyčíslili na asi 2550 eur," priblížila.

Vec si na mieste prevzal vyšetrovateľ. "Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania," dodala Antalová.