Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Trenčiansky kraj

Trenčiansky samosprávny kraj má novú organizáciu cestovného ruchu

Ilustračné foto. Foto: Gabriela Dolinská

Hlavou úlohou KOCR bude podpora rozvoja cestovného ruchu a jeho koncepčné riadenie.

Trenčín 31. marca (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) má novú Krajskú organizáciu cestovného ruchu (KOCR). Jej vznik schválili poslanci TSK na svojom pondelkovom (30.3.) zasadnutí. Hlavou úlohou KOCR bude podpora rozvoja cestovného ruchu a jeho koncepčné riadenie. Organizácia ponesie názov Trenčín región.

Ako sa uvádza v dôvodovej správe, založenie krajskej organizácie cestovného ruchu poskytne Trenčianskemu samosprávnemu kraju priestor pre efektívne riadenie rozvoja cestovného ruchu v kraji, zaangažovanie viacerých subjektov do tvorby produktov cestovného ruchu, spoločnej propagácie a marketingu s cieľom čo najlepšie využiť potenciál cestovného ruchu Trenčianskeho samosprávneho kraja a spoločne sa podieľať na rozvoji destinácií.

"KOCR Trenčín región bude vyvíjať aktivity v súlade so strategickými dokumentmi TSK v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Zámerom bude zviditeľnenie TSK ako atraktívnej turistickej destinácie. Dôležitosť založenia takejto organizácie krajskí poslanci potvrdili aj odsúhlasením členského príspevku TSK vo výške 300.000 eur," uviedla vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Jana Paulínyová.

Na území Trenčianskeho samosprávneho kraja pôsobia oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR) Horná Nitra - Bojnice, Trenčianske Teplice a Región Horné Považie. Súhlas s členstvom oblastných organizácií v krajskej organizácii cestovného ruchu musí vyjadriť valné zhromaždenie každej oblastnej organizácie. V návrhu stanov a zakladateľskej zmluvy KOCR sú uvedené všetky oblastné organizácie, ktoré pôsobia na území kraja.