Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Richard Rybníček bude zarábať 2759 eur, o 502 eur menej ako doteraz

Na snímke primátor Trenčína Richard Rybníček. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Dôvodom je nespokojnosť poslancov s prácou primátora v poslednom roku.

Trenčín 24. marca (TASR) – Primátor Trenčína Richard Rybníček bude minimálne rok zarábať o 502 eur menej, ako doteraz. Poslanci mestského zastupiteľstva v Trenčíne na dnešnom zasadnutí rozhodli o znížení platového koeficientu z doterajších 1,3 na 1,1 násobok základnej mzdy primátora, čím Rybníčkovi klesne plat na 2759 eur.

Podľa predsedu poslaneckého klubu Smer-SD v mestskom zastupiteľstve Daniela Beníčka, ktorý dnes zníženie platu navrhol, dôvodom je nespokojnosť poslancov s prácou primátora v poslednom roku. „Mal by to byť signál primátorovi, aby nás (poslancov – pozn. TASR) bral ako rovnocenných partnerov,“ doplnil Beníček.

Poslanec za Paliho Kapurkovú veselú politickú stranu Robert Lifka predložil návrh, aby Rybníček poberal plat zvýšený oproti základu o 0,01 percenta, jeho návrh poslanci nepodporili. Rovnako neprešiel návrh poslanca Jána Kanabu na zvýšenie primátorovho platu na 1,5-násobok základného platu.

„Je to právo poslancov, rešpektujem to, moju prácu pre mesto to v žiadnom prípade neovplyvní. Uznesenie podpíšem a viac to nemienim komentovať,“ skonštatoval Rybníček. Na margo Lifkovho návrhu Rybníček pripomenul, že strana, ktorú pán Lifka založil, bola založená preto, aby rozveseľovala ľudí, a tak jeho návrh aj vníma.

Od marca minulého roku zarábal mesačne Rybníček 3261 eur. Zvýšenie platu mu na minuloročnom februárovom zasadnutí navrhol práve predseda poslaneckého klubu Smer-SD v mestskom zastupiteľstve Beníček. Zdôvodnil to primátorovu prácou na oddlžovaní mesta Trenčín. Rybníček poberal od 1. júna 2011 do marca 2013 základný plat 2508 eur, čo bol najnižší možný plat, aký mohol primátor na Slovensku dostať.